Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Jobcentret skal ikke komme til at fortryde den chance, de gav mig

Efter 15 år med store rygoperationer og alvorlige smerter, har 46-årige Lars Henrik Lind fået sit første fleksjob i Jobcenter Assens’ administration - og det er han vildt glad for. Jeg er gået fra at føle mig ubrugelig til at være den, man går til, fordi der er brug for min viden. Det giver mening med livet, erklærer Lars Henrik Lind med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det betyder ALT for mig at have et arbejde

Da 49-årige Malene Gjerlufsen i 2017 fik en blodprop i hjernen som en følge en hofteoperation, blev hendes verden helt vendt på hovedet. Men i samarbejde med en hjerneskadekoordinator og jobcentrets beskæftigelsesrådgiver, er Malene tilbage på nedsat tid hos sin anden familie; kollegerne på Plum A/S. Det har betydet virkelig meget for mig, at jeg var omgivet af professionelle, der ville mig det bedste, fastslår Malene Gjerlufsen med et dejligt smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

IGU i café Banken - en gevinst for alle parter

Café Banken i Assens fastansatte for nylig 25-årige Basel efter han havde færdiggjort sin IGU i caféens køkken, og caféens ejer arbejder på at få endnu en IGU elev.

Selvom Basel arbejdede som møbelsnedker i Syrien, drømmer han nu om at tage kokkeuddannelsen.

Klik på billedet for at se videoen

Jeg trængte til at blive rykket ud af min sikre zone

Da 45-årige Morten Grønvig fra Tommerup først blev ledig på grund af finanskrisen og derefter stressramt som følge af voldsomme udfordringer i privatlivet, blev hans selvværd også ramt. Lange praktikker blev en sikker zone – men også en sovepude. Heldigvis blev der sat en stopper for de lange praktikker, og i november 2018 fik en lykkelig Morten Grønvig sit første ordinære job i 10 år hos OutdoorDesign i Tommerup.

Klik på billedet for at læse hele historien

Min arbejdsglæde er stor – også på de dårlige dage

Da Nicklas Lyng Gadeberg fra Assens i 2017 i forbindelse med en arbejdsulykke pådrog sig både skader og kroniske smerter til følge, var der tvivl om den unge far til 2 nogensinde ville komme tilbage på fuld tid. Det var en forfærdelig tid, fortæller han, men i Jobcentret blev jeg heldigvis mødt af et menneske og ikke bare en lovgivning, og det var en kæmpe motivationsfaktor for mig. Og da jeg var fysisk klar, blev jeg matchet med de helt rigtige arbejdsopgaver på den helt rigtige arbejdsplads, fortæller en strålende glad Nicklas, der i november blev ansat på fuld tid hos AG Snus i Assens.

Klik på billedet for at læse hele historien

Tilfredsstillende at få en løn, man har gjort sig fortjent til

Efter 26 år udenfor arbejdsmarkedet har 55-årige Laila Andersson fra Aarup fået et såkaldt småjob 15 timer om ugen i Meny. Jeg fik et træningstilbud i Aarup i stedet for Assens, og det gav mig energi og en trang til at få indhold i hverdagen. Og så kombinationen af en dejlig arbejdsplads og gode arbejdsopgaver på det rigtige tidspunkt, fortæller Laila med et stort smil.

Jeg går glad på arbejde hver dag

Siden en knallertulykke i ungdommen har Allan Larsen (tv.) kun haft én funktionel arm, og det har medført en del udfordringer i arbejdslivet. Men efter tilkendelse af et fleksjob og en fastansættelse i ABC-Lavpris i Glamsbjerg, har han både ramt det rigtige niveau – og den helt rigtige arbejdsplads.

Klik på billedet for at læse hele historien

Mentor var mit sikkerhedsnet

26-årige Maria Madsen fra Assens fik sit første ordinære job ved hjælp af Aktiv i Job - en mentorindsats i Assens Kommune, hvor mentor bl.a. tager med hende på job.

Klik på billedet for at se filmen

Det gjorde en kæmpe forskel at møde nogen, der ville hjælpe mig

Adskillige slag på selvværdet i form af bl.a. en opvækst i Rumænien med fattigdom og Ceausescus diktatur og alt for mange usikre genstarter i livet, eksploderede i en voldsom fødselsdepression for Andreea A. Dallerup fra Vissenbjerg. To år senere har et Jobafklaringsforløb og hjælp til godkendelse af hendes eksamenspapirer fra Rumænien givet den nu 36-årige kvinde et spirende mod til at tænke på fremtiden - og en uddannelse.

Klik på billedet for at læse hele historien

Signe fik tiden til at blive klar igen

Det tog to sygemeldinger, et brancheskift og halvandet år for 38-årige Signe S. Larsen fra Aarup at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter en alvorlig stresssygdom. Nu er hun tilbage på fuld tid og starter i et vikariat hos Fyns Politi. Det har været rigtig vigtigt for mig, at det her har været mit forløb, fortæller hun

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg er rigtig glad for, at Jobcentret turde tro på mig

61-årige Else Willert Hansen har for nylig skiftet ledigheden ud med en tilværelse som buschauffør. Det har været en hård og lærerig periode, siden det hele startede med et infomøde her i starten af året, erkender hun. Og jobbet med de skiftende arbejdstider skal man lige vende sig til. Men det er skønt at være tilbage på arbejdsmarkedet, og mine fire voksne børn synes, de har en sej mor, fortæller hun med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg skulle bare have en chance! Den håber jeg, at jeg har fået nu

Siden 58-årige Henrik Anker Andersen flyttede til Fyn for snart 16 år siden, har det været rigtig svært for ham at få et fast arbejde. Når man er ufaglært og mangler et netværk kan det være svært ”at bryde igennem”, fortæller han. Men af omveje kom han i praktik ved Jobcentrets Nyttejob/ Serviceteam, og i den forbindelse kom en uventet jobåbning som pedel ved Børnehusene i Assens.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jobstafetten giver mig motivation og struktur i hverdagen

På mindre end et år har over 1000 jobsøgende benyttet Jobcentrets tilbud, Jobstafetten. Deltager nr. 1000 hedder Dorthe Vallø Larsen, og hun er meget begejstret for tilbuddet. Jeg blev ledig for 4 år siden, da helbredet ikke længere kunne holde til arbejdet som pædagog, fortæller hun. Hele verden falder sammen, når man går derhjemme for længe, og man mangler simpelthen rutiner i hverdagen. Jeg var lige ved at give op og tro, jeg aldrig ville få et job igen, men Jobstafetten er super motiverende, og det giver mig en masse – også troen på, at jobbet nok skal komme.

Klik på billeder for at læse hele historien

Entreprenørgården er ét stort kulturmøde

Entreprenørgårdens virksomhedscenter modtager de integrationsborgere, der har sværest ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked, fortæller holdleder, Finn Madsen, som er stolt af at arbejdspladsen er så rummelig.
I Assens Kommune arbejder vi aktivt med at ”Alle skal med”, og de borgere, vi modtager skal alle i spil som fremtidens arbejdskraft. Derfor er det nødvendigt, at vi alle giver en hånd for at få dem med. Og så giver det rigtig god mening, for vi flytter dem både ift. sprog og arbejdskultur – samtidig med de lærer en masse dansk kultur, pointerer Finn Madsen.

Klik på billeder for at læse hele historien

IGU’en er første skridt på vejen til at opfylde drømmen

30-årige Afraa Rustom startede 1. februar som IGU-elev på plejehjemmet Holmely i Aarup. Jeg passede min morfar i Syrien, og siden da har det været min drøm at blive sygeplejerske, fortæller hun. IGU’en er første skridt på vejen. Det næste er at blive optaget på SOSU-skolen, smiler hun.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det var godt, de ikke opgav mig

Da 62-årige Finn Bekker Pedersen sidste år blev ledig fleksjobber, følte han sig slidt og var klar til at opgive arbejdsmarkedet. Jeg har jo en vis alder, og havde ikke så gode erfaringer med jobsøgningsprocessen, og jeg vidste ikke rigtig, hvor jeg skulle og kunne søge jobs, der passede til mig. Men så kom jeg heldigvis i Fleksjobcaféen, og de hjalp mig med at få mit job her på Shell i Assens. Det var virkelig motiverende og effektiv jobsøgning, erklærer Finn med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg er begyndt at få lidt af troen på mig selv tilbage

42-årige Anja Carlsen blev for 8 år siden alvorligt syg med stress, og har haft rigtig svært ved at rejse sig igen. Jeg har været alt for pligtopfyldende, så når min daværende arbejdsgiver ringede og spurgte, hvornår jeg kom tilbage, så gjorde jeg det – og væltede igen. Med en langsom start i KonditorBager i Haarby, er Anja endelig ved at finde fodfæstet igen. Mit største ønske er at blive selvforsørgende igen, så det er skønt at være godt på vej, og jeg er superglad for at være her, smiler Anja.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det var lidt grænseoverskridende at starte i skole, men det var nu, jeg havde chancen

Da Susanne Sørensen i februar 2017 blev opsagt efter 16 år i en større virksomhed i Assens, havde hun faktisk tænkt i et stykke tid, at det var på tide at komme videre. Men med en årrække inden for ufaglært arbejde, var hun meget i tvivl om, hvad hun kunne, så det blev ved tanken. Opsigelsen endte med at blive startskuddet til noget nyt. Jeg fik en helt frisk chance med et Uddannelsesløft, smiler Susanne, der som 50-årig er kommet i voksenlære som Procesoperatør ved PLUM

Klik på billedet for at læse hele historien