Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Jobstafetten giver mig motivation og struktur i hverdagen

På mindre end et år har over 1000 jobsøgende benyttet Jobcentrets tilbud, Jobstafetten. Deltager nr. 1000 hedder Dorthe Vallø Larsen, og hun er meget begejstret for tilbuddet. Jeg blev ledig for 4 år siden, da helbredet ikke længere kunne holde til arbejdet som pædagog, fortæller hun. Hele verden falder sammen, når man går derhjemme for længe, og man mangler simpelthen rutiner i hverdagen. Jeg var lige ved at give op og tro, jeg aldrig ville få et job igen, men Jobstafetten er super motiverende, og det giver mig en masse – også troen på, at jobbet nok skal komme.

Klik på billeder for at læse hele historien

Entreprenørgården er ét stort kulturmøde

Entreprenørgårdens virksomhedscenter modtager de integrationsborgere, der har sværest ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked, fortæller holdleder, Finn Madsen, som er stolt af at arbejdspladsen er så rummelig.
I Assens Kommune arbejder vi aktivt med at ”Alle skal med”, og de borgere, vi modtager skal alle i spil som fremtidens arbejdskraft. Derfor er det nødvendigt, at vi alle giver en hånd for at få dem med. Og så giver det rigtig god mening, for vi flytter dem både ift. sprog og arbejdskultur – samtidig med de lærer en masse dansk kultur, pointerer Finn Madsen.

Klik på billeder for at læse hele historien

IGU’en er første skridt på vejen til at opfylde drømmen

30-årige Afraa Rustom startede 1. februar som IGU-elev på plejehjemmet Holmely i Aarup. Jeg passede min morfar i Syrien, og siden da har det været min drøm at blive sygeplejerske, fortæller hun. IGU’en er første skridt på vejen. Det næste er at blive optaget på SOSU-skolen, smiler hun.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det var godt, de ikke opgav mig

Da 62-årige Finn Bekker Pedersen sidste år blev ledig fleksjobber, følte han sig slidt og var klar til at opgive arbejdsmarkedet. Jeg har jo en vis alder, og havde ikke så gode erfaringer med jobsøgningsprocessen, og jeg vidste ikke rigtig, hvor jeg skulle og kunne søge jobs, der passede til mig. Men så kom jeg heldigvis i Fleksjobcaféen, og de hjalp mig med at få mit job her på Shell i Assens. Det var virkelig motiverende og effektiv jobsøgning, erklærer Finn med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg er begyndt at få lidt af troen på mig selv tilbage

42-årige Anja Carlsen blev for 8 år siden alvorligt syg med stress, og har haft rigtig svært ved at rejse sig igen. Jeg har været alt for pligtopfyldende, så når min daværende arbejdsgiver ringede og spurgte, hvornår jeg kom tilbage, så gjorde jeg det – og væltede igen. Med en langsom start i KonditorBager i Haarby, er Anja endelig ved at finde fodfæstet igen. Mit største ønske er at blive selvforsørgende igen, så det er skønt at være godt på vej, og jeg er superglad for at være her, smiler Anja.

Klik på billedet for at læse hele historien

Græsset gror også i weekenden

Vestfyns Golfklub har med ansættelsen af 6 fleksjobbere opnået mange hænder i formiddagstimerne, hvor det både er vigtigt at komme foran golfspillerne, og at kunne byde dem velkomne til golfbanen.

Klik på billedet for at se filmen

Det var lidt grænseoverskridende at starte i skole, men det var nu, jeg havde chancen

Da Susanne Sørensen i februar 2017 blev opsagt efter 16 år i en større virksomhed i Assens, havde hun faktisk tænkt i et stykke tid, at det var på tide at komme videre. Men med en årrække inden for ufaglært arbejde, var hun meget i tvivl om, hvad hun kunne, så det blev ved tanken. Opsigelsen endte med at blive startskuddet til noget nyt. Jeg fik en helt frisk chance med et Uddannelsesløft, smiler Susanne, der som 50-årig er kommet i voksenlære som Procesoperatør ved PLUM

Klik på billedet for at læse hele historien

Alle fortjener en chance til

Siden december 2017 har 30-årige Dominic Jørgensen været ansat på Husfabrikken A/S i Vissenbjerg. Jobbet er Dominics første ordinære job i en årrække, da en uopdaget ADHD havde gjort det svært for ham at finde sit fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi giver gerne folk en chance, selvom de har haft det svært andre steder, fortæller Produktionschef Lars Lauritsen. Hvis viljen og lysten til arbejdet er der, når man rigtig langt – og når det lykkes, så får man ofte en rigtig god medarbejder og et super tillidsforhold oveni, påpeger han.

Klik på billedet for at læse hele historien

Sammen er vi stærke

Tydelig sammenhæng i indsatsen med fokus på kortere vej fra tanke og planlægning til handling var en af målsætningerne med sammenlægningen af Jobcenter Assens og Job- og Kompetencecentret i september 2017 - og det virker. Det at vi sidder så tæt sammen på tværs af opgaverne gør, at vi får en bredere pallette af hinandens kompetencer at trække på, fortæller beskæftigelsesrådgiver, Regitze Adler Hansen. Det er med til at gøre forløbet for borgeren mere præcist, så vi får den rigtige indsats på det rigtige tidspunkt.

Jobcenteret tog udgangspunkt i mig som menneske

30-årige Eva blev i sommeren 2017 sygemeldt med svær angst. Hun var presset over indkaldelsen til Jobcenter Assens, idet hun frygtede, det var ensbetydende med et møde med krav og sure miner. De blæste mig fuldstændig bagover med både empati og forståelse, fortæller en storsmilende Eva, der for nylig blev raskmeldt. Jeg havde et fantastisk forløb, hvor jeg hele tiden kunne mærke, at de forskellige medarbejdere gav mig tid, og snakkede sammen i en fælles interesse for at gøre det bedste for mig. Det var en virkelig rar fornemmelse.

Klik på billedet for at læse hele historien.

Nu er jeg holdt op med at flygte

Med årsskiftet fik 28-årige Dan Andersen sit første rigtige job ved Jobcenter Assens Serviceteam. Forud ligger en skolegang og ungdom med massiv mobning medførende bl.a. lavt selvværd og angst. Jeg nåede dertil, hvor jeg ikke havde lyst til at give noget som helst en chance, jeg havde bare lyst til at flygte og gemme mig, fortæller Dan Andersen med alvor i blikket. Men for et par år siden kom jeg på forløbet Udvikling af Arbejdsevne ved Mette Bonnevie på det daværende JKC, og med hendes gode tålmodighed, oprigtige interesse og især tid, begyndte jeg at få lysten tilbage til at prøve noget – og til at lære noget.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det er dejligt at arbejde på Montana

Møbelfabrikken Montana er for nylig blevet CSR certificeret af Udvikling Assens. En del af det sociale ansvar virksomheden tager ligger i et frugtbart samarbejde med Jobcenter Assens, Integration, om integrering af nydanskere. Se videoen, hvor production director, Mikkel Wildfang, fortæller hvad der ligger bag det sociale ansvar og om samarbejdet, som desuden har styrket Montanas kontakt med Jobcentret generelt.

Klik på billedet for at se videoen med Montana

Når man har håb bliver alting nemmere

Lægeægteparret Nada Alomar og Assyad Qassem, flygtede i 2013 fra krigen i Syrien med deres dengang 7 måneder gamle søn. At flygte er et stort skift i livet, og det var som at gå fra plus til minus at komme til et nyt land, et nyt sprog og samtidig skulle kæmpe for at kunne bruge sin uddannelse, fortæller Nada Alomar. Vi vil så gerne arbejde og give noget tilbage til Danmark, der har givet os så meget, supplerer Assyad Qassem, men efter 4 år var jeg begyndt at opgive håbet om, at kunne praktisere som læge igen. Nu har Jobcenter Assens fundet praktik til os begge på OUH, og der er lys for enden af vejen, fortæller ægteparret med store smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Nu starter Kim på uddannelse

Den nu 40-årige Kim Fogh Jensen havde samlet set ikke haft mere end 2-3 års lønnet arbejde i sit liv, før han i januar 17 blev ansat ved Jobcenter Assens i en Job First aftale. Aftalen betød, at Kim med delvis ansættelse/praktik kunne lære de områder, han manglede for at blive realkompetence-vurderet som ejendomsservicetekniker. Siden september 2017 har Kim været på fuld tid, og til januar starter han uddannelsen sideløbende med sin ansættelse.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg blev mødt med en interesse for, hvad JEG ville

Jobcenter Assens har gjort en kæmpe forskel for mig, fortæller 33-årige Jesper Petersen, der med en sendiagnosticeret paranoid skizofreni i mange år levede en forhutlet tilværelse med et massivt hashmisbrug. I perioden, hvor jeg har været tilknyttet jobcentret, har både beskæftigelsesrådgivere og undervisere på indsatserne lyttet til mig, inddraget mig, og givet mig en masse støtte på vejen, uddyber han. Efter et fantastisk forløb - med en kæmpe udvikling på kort tid - kom jeg i lære som Social- og Sundhedshjælper med ansættelse ved Assens Kommune. Og når jeg til marts er færdig, er der endda også et job til mig, fortæller en nærmest svævende, glad Jesper Petersen.

Klik på billedet for at læse hele historien

De ansatte kan mærke, at hvis de har brug for hjælp, så er der hjælp at hente

Leder af plejeboligerne ved plejehjemmet Holmely i Aarup, Anne-Marie Havndrup, er glad for Fast Track ordningen. Jeg synes, vi stiller nogle store krav til vores medarbejdere, og så er det dejligt at kunne give dem ordentlige vilkår, når de har behov for det, fastslår hun. Uanset hvor sagen ender, er det altid min oplevelse, at det er en fordel at have Jobcentret og fastholdelseskonsulenten inde over.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jobcentret hjalp mig med at lægge en plan selvom der var forhindringer på vejen

45-årige Ildiko Katalin Török fulgte i 2012 kærligheden fra Ungarn til Danmark. Efter nogle år med sprogskole og sideløbende arbejde i en fiskebutik, hjalp Jobcenter Assens Ildiko med at lægge en plan for at blive voksenelev på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Jeg er rigtig glad og positiv over hjælpen i jobcentret, fortæller en stolt og spændt Ildiko, der startede på grundforløbet i september. Samtidig er jeg lidt nervøs for om sprogbarrieren kommer til at drille uddannelsesforløbet, tilføjer hun.

Klik på billedet for at læse hele historien

Vi vil helt bestemt bruge Jobcenter Assens til rekruttering igen

forbindelse med Husfabrikkens nylige opstart, havde de et succesfyldt samarbejde med Jobcenter Assens om rekrutteringen. De 75 ledige, Jobcentret inviterede til infomødet, var alle gode match, fortæller salgs- og udviklingsdirektør, Claus Valsøe. Vi kunne plukke de allerbedste, og det er bestemt en rekrutteringsmetode, vi vil anvende igen. Den nyansatte tømrer, Daniel Jensen, er også rigtig godt tilfreds med processen. Jeg får lov at bruge mit fag, som jeg elsker, i en virksomhed, hvor har været en god stemning fra starten, og jeg er rigtig glad for at komme hver dag, fortæller han med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg troede, det var nemt at få arbejde igen

Da 51-årige Kim Verner Mathiasen i 2015 blev afskediget med et halvt års fritstilling, forventede han ikke det ville blive noget problem at finde et nyt job. Jeg havde været ansat i 10 år som lagermedarbejder – godt nok ufaglært, men erfaringen var der jo, fortæller Kim. Men trods 10 års erfaring som ufaglært på et lager, fik Kim kun afslag, hvis han overhovedet fik svar på alle sine ansøgninger. Der måtte tænkes nyt.
Jeg diskuterede uddannelsesbehovet og økonomien omkring det igennem med familien, og efter halvandet års uddannelsesløft til lager og terminaldisponent, står jeg med en fastansættelse fra 17. november, hvor jeg afslutter min svendeprøve, fortæller en glad og stolt Kim Verner Mathiasen.

Klik på billedet for at læse hele historien

Arbejdet giver mig en oplevelse af at være normalt fungerende

34-årige Julie Blæsbjerg Christiansen har med sin ansættelse 1. august på virksomheden Bosswik i Tommerup fået sit allerførste job nogensinde. At komme på arbejde hver dag giver mig en oplevelse af at være normalt fungerende. Jeg yder en indsats til samfundet og møder ligestillede. Det synes jeg simpelthen er så vigtigt mine børn ser, fortæller den enlige mor til 4.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg føler mig valgt til på arbejdsmarkedet

38-årige Lars Egedal (tv) har kæmpet med diagnosen maniodepressiv, siden han fik den stillet som nygift 25-årig. Efter en årrække med op- og nedture ønskede han sig bare fred og førtidspension. Det ønske fik en god ven heldigvis skubbet til, og nu afventer Lars endelig godkendelse af et fleksjob på Sinatur Hotel Gl. Avernæs. Jeg får lov at gøre det, jeg kan, i fantastiske rammer skabt af Gl. Avernæs, familien og mine venner, fortæller han.

Klik på billedet for at læse hele historien

En kreativ afsked med arbejdsmarkedet

Keramiker og meritlærer, Pauline Dagmar Christensen, har arbejdet med en kreativ udsmykning af lokalerne i Verninge i den sidste del af hendes seniorjob på Job- og Kompetencecentret. Det har været en fantastisk afslutning på et langt arbejdsliv, og jeg kunne ikke have ønsket mig noget bedre – det havde jeg slet ikke forudset, jeg kunne få lov til, fortæller Pauline begejstret.

Klik på billedet for at læse hele historien