Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Jeg fik chancen for et andet og bedre liv

Forkerte kammerater i knallertalderen blev starten på en kriminel løbebane, som var svær at komme ud af igen, fortæller 28-årige Frej Jepsen fra Assens. Men da kæresten blev gravid satte hun ham stolen for døren; Nu tager du dig altså sammen. Et tip om at slagtermester Leif Laustsen i Assens manglede en lærling, blev vejen til en chance for at virkeliggøre drømmen om at blive slagter, og nu er der også plads til fremtidsdrømmene.

Klik på billedet for at læse hele historien

Uden Jobcenter Assens var det blevet ved drømmen

29-årige Camilla fra Vissenbjerg tog springet fra pædagogisk assistent til smedelærling ved KC Product i Haarby efter virksomhedsambassadør ved Jobcenter Assens, Anja Madsen, gav hende troen på, at hun kunne. Det er det bedste, der nogensinde er sket i mit arbejdsliv, fortæller en storsmilende Camilla. Men jeg var aldrig gået i gang uden Anja. Hun har skubbet og støttet mig, og så har hun været en helt fantastisk livline og problemknuser hele vejen.

Klik på billedet for at læse hele historien

De har givet mig håbet om en bedre fremtid

54 årige Kim Vesterby Mortensen (th) fra Ørsted har kun haft meget korte ansættelser, siden han som 18-årig kom på kontanthjælp. Men efter 9 måneder ved Danske Diakonhjem, har Kim for første gang i sit liv udsigt til et ordinært job, han vil gøre alt for at beholde.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det betyder alt for os, at føle os værdsat i trygge rammer

Susanne Hansen og Lars Clemmensen fra Assens har begge kognitive handicaps, der giver dem indlæringsvanskeligheder. Det har gennem deres barndom og ungdom givet dem en række oplevelser med følelsen af, at de ikke kunne noget af værdi. Men med støtte fra bl.a. KLAP-job er de skiftet fra beskyttet arbejde på Kompasset til et støttet job på De Gamles Hjem i Glamsbjerg. Det er en gevinst for alle parter, fortæller leder af De Gamles Hjem, Susanne Brauer.

Klik på billedet for at læse hele historien

Elektrikersvend med topkarakterer og hædersmedalje talte ikke dansk for blot 5 år siden

Brasilianske Luiz Lyra forlod sit job som politibetjent i Rio, og fulgte sin kone til Danmark i 2014. Det første år måtte han gå hjemme og vente på at familiesammenføringen gik igennem, da han som 23-årig var for ung i forhold til lovkravene. Hans svigermor tog fat i Anders Schmidt fra El-Flex i Glamsbjerg og bad ham give svigersønnen en chance, og da Luiz fik den, beviste han for alle, at det var fuldt fortjent.

Klik på billedet for at læse hele historien

Nu kan jeg finde ro - både mentalt og i kroppen

Da 38-årige Kira fra Aarup blev sygemeldt med stress, var der behov for hjælp til at genvinde styrken. Hjælpen kom via en veninde, der foreslog de meldte sig til Assens kommunes gratis tilbud; Hjælp til håndtering af stress og depression. Her mødtes veninderne andre med stress-symptomer, og i løbet af de 8 uger forløbet varede, kom der ro på både krop og sjæl.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det var vigtigt, at jeg ikke følte mig presset

Efter knap 4 års sygemelding med depression, er 42-årige Heidi Olsson fra Aarup blevet raskmeldt og ansat i en vikarstilling på plejecenter Holmely, hvor hun også var i praktik som en del af et jobafklaringsforløb. Jeg havde det virkelig dårligt, og havde mistet troen på mig selv, da jeg startede i praktikken. Men jeg er blevet mødt med tålmodighed og nogen, der troede på mig fra alle sider, og det var det, der skulle til, erklærer en glad Heidi Olsson.

Klik på billedet for at læse hele historien

Et godt grin er altafgørende, når man er syg

Assens Kommunes Kræftrehabilitering er et træningstilbud til kommunens kræftpatienter, men tilbuddet betyder lige så meget mentalt for deltagerne. Det er guld værd, fortæller deltagerne samstemmigt. Samværet med andre, der kender til det at være kræftsyg, betyder at vi på en helt anden måde kan forstå og støtte hinanden. Jeg havde det af helvede til, da jeg kom, og nu har jeg det meget bedre, fortæller 73-årige Benny Sørensen, der har taget initiativ til at fortætte træningen med nogle af de andre deltagere efter tilbuddets udløb.