Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Det betyder alt for os, at føle os værdsat i trygge rammer

Susanne Hansen og Lars Clemmensen fra Assens har begge kognitive handicaps, der giver dem indlæringsvanskeligheder. Det har gennem deres barndom og ungdom givet dem en række oplevelser med følelsen af, at de ikke kunne noget af værdi. Men med støtte fra bl.a. KLAP-job er de skiftet fra beskyttet arbejde på Kompasset til et støttet job på De Gamles Hjem i Glamsbjerg. Det er en gevinst for alle parter, fortæller leder af De Gamles Hjem, Susanne Brauer.

Klik på billedet for at læse hele historien

Elektrikersvend med topkarakterer og hædersmedalje talte ikke dansk for blot 5 år siden

Brasilianske Luiz Lyra forlod sit job som politibetjent i Rio, og fulgte sin kone til Danmark i 2014. Det første år måtte han gå hjemme og vente på at familiesammenføringen gik igennem, da han som 23-årig var for ung i forhold til lovkravene. Hans svigermor tog fat i Anders Schmidt fra El-Flex i Glamsbjerg og bad ham give svigersønnen en chance, og da Luiz fik den, beviste han for alle, at det var fuldt fortjent.

Klik på billedet for at læse hele historien

Nu kan jeg finde ro - både mentalt og i kroppen

Da 38-årige Kira fra Aarup blev sygemeldt med stress, var der behov for hjælp til at genvinde styrken. Hjælpen kom via en veninde, der foreslog de meldte sig til Assens kommunes gratis tilbud; Hjælp til håndtering af stress og depression. Her mødtes veninderne andre med stress-symptomer, og i løbet af de 8 uger forløbet varede, kom der ro på både krop og sjæl.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det var vigtigt, at jeg ikke følte mig presset

Efter knap 4 års sygemelding med depression, er 42-årige Heidi Olsson fra Aarup blevet raskmeldt og ansat i en vikarstilling på plejecenter Holmely, hvor hun også var i praktik som en del af et jobafklaringsforløb. Jeg havde det virkelig dårligt, og havde mistet troen på mig selv, da jeg startede i praktikken. Men jeg er blevet mødt med tålmodighed og nogen, der troede på mig fra alle sider, og det var det, der skulle til, erklærer en glad Heidi Olsson.

Klik på billedet for at læse hele historien

Et godt grin er altafgørende, når man er syg

Assens Kommunes Kræftrehabilitering er et træningstilbud til kommunens kræftpatienter, men tilbuddet betyder lige så meget mentalt for deltagerne. Det er guld værd, fortæller deltagerne samstemmigt. Samværet med andre, der kender til det at være kræftsyg, betyder at vi på en helt anden måde kan forstå og støtte hinanden. Jeg havde det af helvede til, da jeg kom, og nu har jeg det meget bedre, fortæller 73-årige Benny Sørensen, der har taget initiativ til at fortætte træningen med nogle af de andre deltagere efter tilbuddets udløb.

Flexjobbet reddede mig på den lange bane

Filmen knækkede d. 30. november 2008 for den dengang 35-årige Ole Madsen. Han blev sygemeldt med alvorlig stress efter en længere periode med for meget run og pres på hele døgnet. 3 års sygemelding og afklaring endte i et fleksjob på en fantastisk arbejdsplads, der gav ham roen til at komme sig. Men i takt med, at Ole Madsen fik det bedre, føltes de sikre rammer omkring fleksjobordningen for snævre – og nu har han fået et helt almindeligt job.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det er vigtigt, man også selv tager et ansvar

Da den nu 60-årige Niels Lyngbakke røg alvorligt ned med stress for anden gang indenfor 2 år, var han ved at miste modet på arbejdsmarkedet. Men en lidt overraskende ADHD-diagnose, et fantastisk forløb ved Jobcenter Assens og den helt rigtige arbejdsplads fik ham på andre tanker. Jeg føler mig super heldig, stråler Niels Lyngbakke, der i dag er ansat 12 timer/uge ved Egeskov Slots museumsafdeling.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jobcentret skal ikke komme til at fortryde den chance, de gav mig

Efter 15 år med store rygoperationer og alvorlige smerter, har 46-årige Lars Henrik Lind fået sit første fleksjob i Jobcenter Assens’ administration - og det er han vildt glad for. Jeg er gået fra at føle mig ubrugelig til at være den, man går til, fordi der er brug for min viden. Det giver mening med livet, erklærer Lars Henrik Lind med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det betyder ALT for mig at have et arbejde

Da 49-årige Malene Gjerlufsen i 2017 fik en blodprop i hjernen som en følge en hofteoperation, blev hendes verden helt vendt på hovedet. Men i samarbejde med en hjerneskadekoordinator og jobcentrets beskæftigelsesrådgiver, er Malene tilbage på nedsat tid hos sin anden familie; kollegerne på Plum A/S. Det har betydet virkelig meget for mig, at jeg var omgivet af professionelle, der ville mig det bedste, fastslår Malene Gjerlufsen med et dejligt smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

IGU i café Banken - en gevinst for alle parter

Café Banken i Assens fastansatte for nylig 25-årige Basel efter han havde færdiggjort sin IGU i caféens køkken, og caféens ejer arbejder på at få endnu en IGU elev.

Selvom Basel arbejdede som møbelsnedker i Syrien, drømmer han nu om at tage kokkeuddannelsen.

Klik på billedet for at se videoen

Jeg trængte til at blive rykket ud af min sikre zone

Da 45-årige Morten Grønvig fra Tommerup først blev ledig på grund af finanskrisen og derefter stressramt som følge af voldsomme udfordringer i privatlivet, blev hans selvværd også ramt. Lange praktikker blev en sikker zone – men også en sovepude. Heldigvis blev der sat en stopper for de lange praktikker, og i november 2018 fik en lykkelig Morten Grønvig sit første ordinære job i 10 år hos OutdoorDesign i Tommerup.

Klik på billedet for at læse hele historien

Min arbejdsglæde er stor – også på de dårlige dage

Da Nicklas Lyng Gadeberg fra Assens i 2017 i forbindelse med en arbejdsulykke pådrog sig både skader og kroniske smerter til følge, var der tvivl om den unge far til 2 nogensinde ville komme tilbage på fuld tid. Det var en forfærdelig tid, fortæller han, men i Jobcentret blev jeg heldigvis mødt af et menneske og ikke bare en lovgivning, og det var en kæmpe motivationsfaktor for mig. Og da jeg var fysisk klar, blev jeg matchet med de helt rigtige arbejdsopgaver på den helt rigtige arbejdsplads, fortæller en strålende glad Nicklas, der i november blev ansat på fuld tid hos AG Snus i Assens.

Klik på billedet for at læse hele historien