Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag

37-årige Jens Graversen fra Verninge har haft nogle hårde rutsjeture i livet, og han fik endnu en i 2020, da Corona lukkede ned for hans nye læreplads som cater og virksomheden gik konkurs. ”Jeg var på vej ned i et sort hul, men heldigvis har jeg haft rigtig god støtte i jobcentret. Jeg kom i en praktik i delikatesseafdelingen i SuperBrugsen i Haarby, og matchet var så godt, at jeg i april fik læreplads som delikatesseassistent - og det går bare supergodt,” fortæller en glad Jens Graversen.

Klik på billedet for at læse hele historien

Nu skal der styr på sklerosen

50-årige Michael Skøtt Hansen fra Ebberup har haft fleksjob siden 2009 grundet sklerose. Sygdommen er blevet forværret over tid, og i august kontaktede hans arbejdsgiver, Fipros A/S, Jobcenter Assens med en bekymring; Michael er helt udmattet efter blot en times arbejde. Efter et fælles møde var det tydeligt for alle parter, at Michaels tilstand ville gælde uanset, hvilket arbejde han udførte. Med et hurtigt, internt samarbejde fik Michael derfor tilkendt førtidspension pr. 1. oktober. ”Loven siger, vi skal arbejde beskæftigelsesrettet, men når det ikke giver mening, skal det også være muligt med en hurtig afgørelse”, fortæller Emine Belek fra Arbejdsfastholdelse i jobcentret.

 

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg fik lov til at styre slagets gang – Jesper banede vejen

28-årige Katja Helene Egesby blev sygemeldt med to fødsels-depressioner i streg, og var usikker på både fremtiden og det forløb, der lå foran hende i jobcentret. Men hun blev tilknyttet virksomhedskonsulent, Jesper Sundsdal, og den gode kemi mellem dem fik det hele til at gå op i en højere enhed.
Jeg fik støtte og opmuntring - og blev virkelig hørt, når jeg måtte bremse lidt op, fortæller Katja, som lige er blevet fastansat ved Assens Kommunes indkøbsafdeling pr. 1. juni.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg er stolt af at kunne yde mit

49-årige Tina Larsen fra Flemløse har været førtidspensionist, siden hun var helt ung. Men hun har altid ønsket at arbejde. Jeg er drevet af mit ønske om at være sammen med andre mennesker, og det er jo perfekt i mit nye job, erklærer Tina, som pr. 1. april er ansat i skånejob som aktivitetsmedarbejder på Strandgården i Haarby. Jeg er en slags hyggetante, der kan lave det med de ældre, som der ellers ikke er meget tid til. Arbejdet giver rigtig meget mening, og det gør mig simpelthen så glad, fortæller hun.

Klik på billedet for at læse hele historien