Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Jeg har fået min identitet tilbage

Stina Risager Jørgensen fra Brylle var ved at miste modet efter 2 års frugtesløs jobsøgning. En flytning bragte hende til Jobcenter Assens og det nye tilbud, Aktiv Jobsøgning, og pludselig viste den helt rigtige jobåbning sig. Jeg mødte en underviser, der gav mig lysten til at give det et nyt skud, en virksomhedskonsulent, der bare så mig, og blev præsenteret for den helt rigtige virksomhed, fortæller Stina begejstret. Man er lidt identitetsløs som ledig, så jeg føler, jeg har genfundet min identitet, og så er det fantastisk at vågne om morgenen og glæde sig til at komme afsted, fortæller hun smilende.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg er stolt af, at jeg turde give det en chance mere

Efter en sygdomsperiode havde 40-årige Line Ringsted Mlynek fra Ebberup brug for støtte til at komme godt tilbage på arbejdsmarkedet. Halvandet år i praktik og revalidering resulterede dog ikke i den stilling virksomheden havde stillet i udsigt. Det var derfor med forbehold, at Line i december 2020 indgik i en ny praktik aftale – denne gang med Broen-Lab. Forbehold blev hurtigt til begejstring fra alle parter, og d. 1. marts blev Line budt ”velkommen i familien” med en fastansættelse på BROEN-LAB.

Klik på billedet for at læse hele historien

De hjalp mig til at tro på mig selv.

Efter en skolegang med specialtilbud pga. stærk ordblindhed, symptomer på ADHD, og en dårlig ryg, var Mathias Jæger klar til arbejdsmarkedet med et fleksjobbevis i hånden. Trods en intensiv jobsøgning med støtte fra Jobstafetten i Jobcenter Assens skete der ingenting. Men efter to år var der pludselig bud efter den unge pedelmedhjælper hele tre gange på samme dag. Det var helt vildt, fortæller Mathias Jæger jublende, for blandt de tre tilbud, var også drømmejobbet.

Klik på billedet for at læse hele historien

Med fleksjobbet kan jeg for alvor begynde at se fremad

For to et halvt år siden blev Kim Ø. Knudsen inden for et døgn ramt af to blodpropper. Efter en tid med genoptræning og en hård kamp for at bevare sin virksomhed, Syddansk Køleteknik, måtte han sidste år erkende, at skaderne efter blodpropperne var for store. Kim solgte virksomheden til Boe-therm i Assens, der heldigvis ville beholde både Kim og hans medarbejdere. Efter en afklaringsperiode i samarbejde med Jobcenter Assens, har Kim nu fået fleksjob 10 timer/uge. Det giver noget ro på den praktiske side, fortæller han.

Klik på billedet for at læse hele historien

Nyd livet mens du har det

Kræften vender dit liv på hovedet, og man bliver en helt anden person af at gå igennem sådan et forløb, er dagens tre deltagere på tilbuddet Kræftrehabilitering enige om. Man går ikke i petitesser på samme måde, og lægger mærke til detaljer, man ikke så før. Jeg nyder livet på en helt anden måde, erklærer 59-årige John Johansen, der har uhelbredelig knoglemarvskræft. Det er på en måde bedre at vide, man har 10 år tilbage og få det bedste ud af dem, end man aldrig tænker over, hvad livet betyder, tilføjer han.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg er ikke blevet mødt med mistro én eneste gang

Da Tom Lindgaard fra Haarby i 2012 fik konstateret leddegigt, vidste han ikke, at sygdommen også ville dræne ham for energi. Det kostede ham 2 alvorlige tilfælde af stress og en depression oveni, før han fik hjælp til at erkende, at han ikke længere kunne arbejde fuld tid. Det er svært at fejle noget, der ikke kan ses med det blotte øje, og det kan faktisk også være svært at erkende det selv, erklærer han. Men jeg ikke blevet mødt med mistro i jobcentret en eneste gang, supplerer Tom, der for nylig blev tilkendt fleksjob 12 timer/uge.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg bliver glad af at gå på arbejde

54-årige Gitte Danielsen tøver ikke med svaret på spørgsmålet om, hvad det betyder for hende, at hun for nylig blev tilkendt et fleksjob; Det betyder alt for min identitet, erklærer hun storsmilende. Det betyder, at jeg føler mig normal igen, supplerer hun. Jeg har et arbejde, en indkomst, betaler min skat og bidrager med det, jeg kan.
Gitte startede d. 1. oktober 10 timer/uge ved Frankfri Blomster, hvor hun også har været i en afklarende praktik.

Klik på billedet for at læse hele historien

Min familie har fået mig tilbage

Det har taget mig år at erkende, at jeg er syg, fortæller 32-årige Michella Rasmussen, som for 6 år siden fik konstateret leddegigt. Min krop har råbt det hele tiden, men hovedet sagde; det skal jeg nok klare. Derfor kæmpede jeg for at holde til uddannelse og job i en grad, så jeg mistede energien til alt andet, erkender hun ærgerligt. Samtidig var gigten fuldstændig i ubalance, og det var først, da jeg stod med risikoen for en stivgørende operation af min nakke, det gik op for mig, det slet ikke var holdbart. Heldigvis var der hjælp at hente, smiler Michella, der for nylig fik tilkendt fleksjob.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg har stadig noget at byde ind med

Da Rikke Lenskjold Riis fra Assens begyndte at få smerter, tænkte hun, det bare skulle arbejdes væk. Det var først, da hendes mand sendte hende til lægen, at hun blev udredt for den psoriasisgigt, der giver hende konstante smerter i fortrinsvist fingre, skuldre, hofter og fodled. Efter et afklaringsforløb var Jobcenter Assens egentlig klar til at indstille Rikke til førtidspension, men hun bad om et fleksjob i stedet. Fleksjobbet betyder utrolig meget for mig, understreger hun. Jeg er kun 52 år gammel, og jeg vil stadig gerne være en del af fællesskabet på en arbejdsplads, fortæller Rikke. Hun håber snart at finde en arbejdsplads, der kan gøre gavn af 34 års gode erfaringer i 7½ time/uge.

Jeg skal bare lige lære at sige nej

En måned før tidligere viceborgmester, Ena Nørgaard, i november 2013 blev valgt ind i Assens Kommunes byråd, fik hun stillet diagnosen sklerose. Men hun overhørte kroppens signaler om at sætte tempoet ned. Når man går i gang med noget, så gør man det også færdigt, fastslår Ena Nørgaard, der dog måtte stoppe sit politiske liv tidligere i år. Nu skal der falde ro på livet og helbredet, og første skridt var tilkendelsen af et fleksjob på 12 timer/uge, fortæller hun.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det er vigtigt at have noget at stå op til

Siden Anita Juul fra Haarby for 14 år siden fik bækkenløsning i forbindelse med sin anden graviditet, har skævheden i hendes bækken medført først smerter og efterfølgende 3 operations-krævende diskusprolapser. I august 2020 blev Anita tilkendt fleksjob i 9 timer/uge, og hun er lykkelig for at det trods fysikken og smerterne er muligt for hende at byde ind på arbejdsmarkedet med det, hun kan.

Klik på billedet for at læse hele historien.

Anja og Lars troede på mig, da jeg ikke selv kunne

To dødsfald i allernærmeste familie inden for få måneder udløste først stress, og knækkede derefter Mie E. H. Poulsen fra Flemløse. Efter halvandet års sygemelding besluttede hun sig for at skifte fag til lager- og logistik, og kom til samtale med præstationsangst og uden skyggen af selvtillid. Men da Mie blev mødt støtte og en tro på, at hun kunne, voksede hun med opgaven – og i juni færdiggjorde hun sin nye uddannelse med en helt ny selvtillid i bagagen.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg fik chancen for et andet og bedre liv

Forkerte kammerater i knallertalderen blev starten på en kriminel løbebane, som var svær at komme ud af igen, fortæller 28-årige Frej Jepsen fra Assens. Men da kæresten blev gravid satte hun ham stolen for døren; Nu tager du dig altså sammen. Et tip om at slagtermester Leif Laustsen i Assens manglede en lærling, blev vejen til en chance for at virkeliggøre drømmen om at blive slagter, og nu er der også plads til fremtidsdrømmene.

Klik på billedet for at læse hele historien

Uden Jobcenter Assens var det blevet ved drømmen

29-årige Camilla fra Vissenbjerg tog springet fra pædagogisk assistent til smedelærling ved KC Product i Haarby efter virksomhedsambassadør ved Jobcenter Assens, Anja Madsen, gav hende troen på, at hun kunne. Det er det bedste, der nogensinde er sket i mit arbejdsliv, fortæller en storsmilende Camilla. Men jeg var aldrig gået i gang uden Anja. Hun har skubbet og støttet mig, og så har hun været en helt fantastisk livline og problemknuser hele vejen.

Klik på billedet for at læse hele historien

De har givet mig håbet om en bedre fremtid

54 årige Kim Vesterby Mortensen (th) fra Ørsted har kun haft meget korte ansættelser, siden han som 18-årig kom på kontanthjælp. Men efter 9 måneder ved Danske Diakonhjem, har Kim for første gang i sit liv udsigt til et ordinært job, han vil gøre alt for at beholde.

Klik på billedet for at læse hele historien