Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Heroppe har vi alle sammen været igennem det

61-årige Eigil Boe fra Assens fik sidste år konstateret knoglemarvskræft, og i den forbindelse har han taget imod kommunens tilbud om Kræftrehabilitering. Jeg kommer for at træne min krop op, for kræften har taget både knogler og kræfter, og det kan være svært at holde fast i træningen derhjemme. Og så kan jeg mærke der er mange, der også kommer for at være sociale, fordi det kan være svært. Jeg har heldigvis mange at snakke med, og jeg har været god til at være åben omkring min situation, men det giver mig også noget positivt at dele de erfaringer med de andre.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag

37-årige Jens Graversen fra Verninge har haft nogle hårde rutsjeture i livet, og han fik endnu en i 2020, da Corona lukkede ned for hans nye læreplads som cater og virksomheden gik konkurs. ”Jeg var på vej ned i et sort hul, men heldigvis har jeg haft rigtig god støtte i jobcentret. Jeg kom i en praktik i delikatesseafdelingen i SuperBrugsen i Haarby, og matchet var så godt, at jeg i april fik læreplads som delikatesseassistent - og det går bare supergodt,” fortæller en glad Jens Graversen.

Klik på billedet for at læse hele historien

Nu skal der styr på sklerosen

50-årige Michael Skøtt Hansen fra Ebberup har haft fleksjob siden 2009 grundet sklerose. Sygdommen er blevet forværret over tid, og i august kontaktede hans arbejdsgiver, Fipros A/S, Jobcenter Assens med en bekymring; Michael er helt udmattet efter blot en times arbejde. Efter et fælles møde var det tydeligt for alle parter, at Michaels tilstand ville gælde uanset, hvilket arbejde han udførte. Med et hurtigt, internt samarbejde fik Michael derfor tilkendt førtidspension pr. 1. oktober. ”Loven siger, vi skal arbejde beskæftigelsesrettet, men når det ikke giver mening, skal det også være muligt med en hurtig afgørelse”, fortæller Emine Belek fra Arbejdsfastholdelse i jobcentret.

 

Klik på billedet for at læse hele historien