Den gode historie

Den gode historie

Gode historier om borgere og virksomheder i Assens Kommune

Flexjobbet reddede mig på den lange bane

Filmen knækkede d. 30. november 2008 for den dengang 35-årige Ole Madsen. Han blev sygemeldt med alvorlig stress efter en længere periode med for meget run og pres på hele døgnet. 3 års sygemelding og afklaring endte i et fleksjob på en fantastisk arbejdsplads, der gav ham roen til at komme sig. Men i takt med, at Ole Madsen fik det bedre, føltes de sikre rammer omkring fleksjobordningen for snævre – og nu har han fået et helt almindeligt job.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det er vigtigt, man også selv tager et ansvar

Da den nu 60-årige Niels Lyngbakke røg alvorligt ned med stress for anden gang indenfor 2 år, var han ved at miste modet på arbejdsmarkedet. Men en lidt overraskende ADHD-diagnose, et fantastisk forløb ved Jobcenter Assens og den helt rigtige arbejdsplads fik ham på andre tanker. Jeg føler mig super heldig, stråler Niels Lyngbakke, der i dag er ansat 12 timer/uge ved Egeskov Slots museumsafdeling.

Klik på billedet for at læse hele historien

Jobcentret skal ikke komme til at fortryde den chance, de gav mig

Efter 15 år med store rygoperationer og alvorlige smerter, har 46-årige Lars Henrik Lind fået sit første fleksjob i Jobcenter Assens’ administration - og det er han vildt glad for. Jeg er gået fra at føle mig ubrugelig til at være den, man går til, fordi der er brug for min viden. Det giver mening med livet, erklærer Lars Henrik Lind med et stort smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

Det betyder ALT for mig at have et arbejde

Da 49-årige Malene Gjerlufsen i 2017 fik en blodprop i hjernen som en følge en hofteoperation, blev hendes verden helt vendt på hovedet. Men i samarbejde med en hjerneskadekoordinator og jobcentrets beskæftigelsesrådgiver, er Malene tilbage på nedsat tid hos sin anden familie; kollegerne på Plum A/S. Det har betydet virkelig meget for mig, at jeg var omgivet af professionelle, der ville mig det bedste, fastslår Malene Gjerlufsen med et dejligt smil.

Klik på billedet for at læse hele historien

IGU i café Banken - en gevinst for alle parter

Café Banken i Assens fastansatte for nylig 25-årige Basel efter han havde færdiggjort sin IGU i caféens køkken, og caféens ejer arbejder på at få endnu en IGU elev.

Selvom Basel arbejdede som møbelsnedker i Syrien, drømmer han nu om at tage kokkeuddannelsen.

Klik på billedet for at se videoen

Jeg trængte til at blive rykket ud af min sikre zone

Da 45-årige Morten Grønvig fra Tommerup først blev ledig på grund af finanskrisen og derefter stressramt som følge af voldsomme udfordringer i privatlivet, blev hans selvværd også ramt. Lange praktikker blev en sikker zone – men også en sovepude. Heldigvis blev der sat en stopper for de lange praktikker, og i november 2018 fik en lykkelig Morten Grønvig sit første ordinære job i 10 år hos OutdoorDesign i Tommerup.

Klik på billedet for at læse hele historien

Min arbejdsglæde er stor – også på de dårlige dage

Da Nicklas Lyng Gadeberg fra Assens i 2017 i forbindelse med en arbejdsulykke pådrog sig både skader og kroniske smerter til følge, var der tvivl om den unge far til 2 nogensinde ville komme tilbage på fuld tid. Det var en forfærdelig tid, fortæller han, men i Jobcentret blev jeg heldigvis mødt af et menneske og ikke bare en lovgivning, og det var en kæmpe motivationsfaktor for mig. Og da jeg var fysisk klar, blev jeg matchet med de helt rigtige arbejdsopgaver på den helt rigtige arbejdsplads, fortæller en strålende glad Nicklas, der i november blev ansat på fuld tid hos AG Snus i Assens.

Klik på billedet for at læse hele historien

Tilfredsstillende at få en løn, man har gjort sig fortjent til

Efter 26 år udenfor arbejdsmarkedet har 55-årige Laila Andersson fra Aarup fået et såkaldt småjob 15 timer om ugen i Meny. Jeg fik et træningstilbud i Aarup i stedet for Assens, og det gav mig energi og en trang til at få indhold i hverdagen. Og så kombinationen af en dejlig arbejdsplads og gode arbejdsopgaver på det rigtige tidspunkt, fortæller Laila med et stort smil.

Jeg går glad på arbejde hver dag

Siden en knallertulykke i ungdommen har Allan Larsen (tv.) kun haft én funktionel arm, og det har medført en del udfordringer i arbejdslivet. Men efter tilkendelse af et fleksjob og en fastansættelse i ABC-Lavpris i Glamsbjerg, har han både ramt det rigtige niveau – og den helt rigtige arbejdsplads.

Klik på billedet for at læse hele historien

Mentor var mit sikkerhedsnet

26-årige Maria Madsen fra Assens fik sit første ordinære job ved hjælp af Aktiv i Job - en mentorindsats i Assens Kommune, hvor mentor bl.a. tager med hende på job.

Klik på billedet for at se filmen