Nyheder

Kurven er knækket: Befolkningstallet i Assens Kommune stiger

Flere tilflyttere og flere babyer er medvirkende til at befolkningstallet nu stiger i Assens Kommune for første gang siden 2016. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge dagens tal fra Danmarks Statistik, er befolkningstallet i Assens Kommune steget fra 40.867 borgere ved udgangen af 2020 til 40.972 ved udgangen af 2021. Det svarer til en stigning på 105 borgere.

”Det er meget glædeligt, da det er vigtigt for udviklingen i vores lokalsamfund, for virksomhedernes rekrutteringsmuligheder og for udviklingen af hele kommunen. Befolkningstallet har jo en indvirkning på vores økonomi og de muligheder, vi har fremadrettet til fortsat at udvikle gode tilbud til børn, unge, voksne og ældre i hele kommunen”, siger Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune, og fortsætter:

”Vi har i kommunen gjort et kæmpe arbejde for at få udviklingen til at vende. Sidste år vedtog vi blandt andet en bosætningsstrategi, der både beskriver tiltag og handlinger, der skal synliggøre de mange kvaliteter, der er i kommunen, og gøre det mere attraktivt at bo og leve i kommunen både for nuværende og potentielt kommende borgere. Det arbejde er vi kommet godt fra land med, men vi er jo kun lige begyndt”.

Væksten i befolkningstallet skal ses i lyset af, at der samtidig også har været en stigning i antallet af dødsfald og en lille stigning i antallet af fødsler. Men en af de største årsager til, at befolkningstallet nu stiger for første gang siden 2016, handler om at der er flere, der er flyttet til kommunen, end dem der er flyttet fra.

”Her er der forståelse for det hele menneske”

En af dem, som i 2021 fik ny adresse i Assens Kommune er 35-årige Mia Hornbæk. I januar sidste år pakkede hun og manden familiens ting i flyttekasserne, og den første februar sagde de farvel til det nybyggede rækkehus i Rødovre, og goddag til deres nye hus i Assens.

”For bare 1,5 millioner kroner fik vi havudsigt, og så havde vi byen og butikkerne, skov, lækker strand og natur inden for gåafstand. Og samtidig er der kun 40 minutters kørsel til en række større byer, som Odense, Middelfart, Svendborg og Kolding, hvilket jo åbner mange jobmuligheder”, fortæller Mia Hornbæk, der arbejder i Odense, som head of finansiel shared service hos Orifarm.

”Vi er så glade for at være havnet i Assens Kommune. Vi er nu kommet ud af storbyens hamsterhjul, hvor vi oplevede en kultur, der handlede om at skabe resultater og fremdrift, og hvor overarbejde var en fast og hel normal del af hverdagen. Men her har vi en oplevelse af, at vi arbejder mindre og lever mere. Her er der nemlig forståelse for det hele menneske, hvor der er balance mellem familie- og arbejdsliv, og hvor man kender og passer på hinanden”, fortæller Mia Hornbæk.

Maria Jeanette Larsen, Kommunikation Assens Kommune