Nyheder

Min arbejdsglæde er stor – også på de dårlige dage

Da Nicklas Lyng Gadeberg fra Assens i 2017 i forbindelse med en arbejdsulykke pådrog sig både skader og kroniske smerter til følge, var der tvivl om den unge far til 2 nogensinde ville komme tilbage på fuld tid. Det var en forfærdelig tid, fortæller han, men i Jobcentret blev jeg heldigvis mødt af et menneske og ikke bare en lovgivning, og det var en kæmpe motivationsfaktor for mig. Og da jeg var fysisk klar, blev jeg matchet med de helt rigtige arbejdsopgaver på den helt rigtige arbejdsplads, fortæller en strålende glad Nicklas, der i november blev ansat på fuld tid hos AG Snus i Assens.

Jeg har mega gode kolleger her på AG Snus, som hjælper mig med at huske, at jeg skal passe på mig selv, fortæller en glad Nicklas Gadeberg, der pr. 11. november har fået fuldtidsjob efter en slem arbejdsulykke og 1½ års sygemelding og genoptræning.

Jeg blev mødt af et menneske

34-årige Nicklas Gadeberg er uddannet skibsassistent, men da han begyndte at stifte familie, fik han sig i stedet et ufaglært job på land. Han var lige blevet far for anden gang i 2017, da han på en tidligere arbejdsplads falder 2 meter ned fra en stige og beskadiger knæ, nakke og lænd. Det var forfærdeligt at komme til skade, husker Nicklas Gadeberg alvorligt. Men i Jobcentret fik jeg Henrik Holst som beskæftigelsesrådgiver, og han har bare været super, fastslår Nicklas. Henrik Holst var en stor motivation for mig, og han holdt mit humør højt hele vejen igennem. Fra vores første møde i Jobcentret mødte jeg et menneske – ikke bare en beskæftigelsesrådgiver – og jeg ringer faktisk stadig til ham ind imellem for at fortælle, hvor godt det går, smiler Nicklas.

Jeg var bange for, at jeg aldrig ville komme på fuld tid igen

Henrik Holst fastholdt, at jeg skulle tage den tid, jeg havde brug for i forhold til at blive klar til arbejdsprøvning. Han bevilgede mig bl.a. træning ved Quick Care, og det var rigtig godt både at træne, og at komme lidt ud. Det var forfærdeligt at gå sygemeldt. Jeg har altid arbejdet, og når man sejler er arbejdsmoralen ret stærk. Der var også mange tanker om det at være både forsørger og rollemodel som far til 2 små børn. Da det gik op for mig, at skaderne havde medført kroniske smerter, og at jeg ikke bare blev ok igen, gik jeg helt ned med flaget – også i forhold til arbejdsmarkedet. Da var jeg alvorligt bange for, at jeg aldrig ville komme på fuld tid igen. Men igen blev jeg mødt og forstået af Henrik Holst, som bl.a. fik mig på Stress- og depressionshåndtering. Her fik jeg både sat ord på og en forklaring på tankerne, og jeg kunne begynde at sætte mål for de ting, jeg gerne ville genvinde. Forløbet gav mig motivationen tilbage. Jeg kunne jo se, jeg ikke var var alene med at have det sådan, og så tænkte jeg, ”op på hesten”.

Arbejdsglæden er stor – også på de dårlige dage

I sommer startede jeg i praktik 3 x 3 timer/uge ved AG Snus i Assens, fortæller Nicklas videre. Virksomheden har været et perfekt match, der har virksomhedskonsulenten virkelig gjort det godt, understreger han. Jeg var selvfølgelig træt, da jeg startede praktikken, og der var også nogle skånehensyn, jeg skulle overholde – og de er der stadig. Men det har ikke været et problem, for jeg har kolleger, der passer på mig og husker mig på at passe på mig selv. Jeg bliver også træt nu, og der er både fysisk gode og dårlige dage, erklærer Nicklas. Men arbejdsglæden er stor, og jeg er glad for at komme afsted og være sammen med mine kolleger. Jeg har altid haft arbejdsglæde, men den er bestemt blevet større, fastslår han.

AG Snus er virkelig en dejlig arbejdsplads med mega gode kolleger - og en god chef, fastslår Nicklas og sender et skævt smil til sin chef, Tina Gorm (th). Hun kvitterer drillende med et ”fedter du for mig”? Kemien med mellem dem har været super fra første færd, og det kan mærkes.

Han lignede lidt en bølle

Førstehåndsindtrykket var, at han lignede en bølle med alle sine sømandstatoveringer, husker Nicklas’ chef, Tina Gorm, om det første møde med sin nye medarbejder. Men så åbnede han munden, og jeg mødte den søde og smilende fyr, han er, og min næste tanke var, at det her nok skulle blive ok, tilføjer hun og sender Nicklas et stort smil. Virksomhedskonsulenten havde fortalt om en ung mand, der gerne ville tilbage på arbejdsmarkedet, men skulle undgå for hårdt, fysisk arbejde, så jeg sagde, ”kom og kig, så prøver vi det af”. Vi var ude og kigge i produktionen og blev enige om, at der var masser af opgaver, han kunne håndtere. Vi kunne godt se det på ham de dage, hvor han kom og havde det skidt, men så var der plads til, at han kunne tage den lidt med ro, fortæller Tina Gorm.

Muligheden for at blive ansat var en gulerod

Nicklas er en glad og smilende medarbejder, lyder beskrivelsen fra Tina Gorm. Han er meget positiv og får noget fra hånden. Derudover er han meget nysgerrig på opgaven og vil gerne lære, så da han var kommet godt op i timer, kunne jeg fortælle ham, at hvis han nåede op på fuld tid, ville vi gerne ansætte ham, fortæller hun.
Det var virkelig en god gulerod, byder Nicklas ind. Jeg kan stadig komme hjem og være træt og have smerter, og det er ret hårdt, når man har to små børn. Men der er flest af de gode dage, fastslår han. Og det har betydet alt at komme på arbejdsmarkedet igen – og at få et job, jeg kan holde til, slutter Nicklas med et stort smil.

Birgitte Alm, Jobcenter Assens