Nyheder

Mini Jobmesse: En succes der tåler gentagelse

D. 21. november løber den tredje Mini Jobmesse af stablen på Jobcenter Assens adresse i Glamsbjerg. Sidst mødte knap 300 interesserede ledige op til et møde med de 12 tilmeldte virksomheder, og alle virksomheder havde CVer samt gode kontakter for videre samtaleforløb med hjem. På torsdag gentages successen.

Deltagende virksomheder har et aktuelt behov for arbejdskraft

Torsdag d. 21. november står der igen en række lokale virksomheder klar på Jobcenter Assens Mini Jobmesse til et møde med udvalgte ledige, som kunne matche virksomhedernes aktuelle behov for arbejdskraft.
Virksomhedsambassadør i Jobcenter Assens og én af initiativtagerne til tiltaget Anja Madsen forklarer, at det faktisk ikke er tilfældigt, at jobmessen ”kun” er en mini-jobmesse;
- Både vi og mange af virksomhederne deltager også på Jobmesse Fyn, hvor der kommer hundredevis af deltagere. Det betyder selvfølgelig, at virksomhederne møder mange folk, men ikke nødvendigvis de rette til deres behov, forklarer hun. I invitationen til virksomhederne, har vi givet udtryk for en klar forventning om, at de har behov for arbejdskraft eller lærlinge inden for den nærmeste fremtid. Til gengæld gennemgår vi kartoteket med vores ledige borgere og sender invitationer til dem, der kan være et match.

Særligt tiltag for polske og rumænske ledige

- For tiden har vi en del polske og rumænske ledige, og dem hjælper vi særligt med et vikarbureau, som kun arbejder for samarbejdet mellem rumænske og polske ledige og virksomheder - med inkluderet tolkehjælp.
Vi har inviteret vikarbureauet til messen, og lavet en supplerende indbydelse på både rumænsk, polsk og dansk til de ledige. Vikarbureauet arbejder desuden på at kunne medbringe medarbejdere, der kan polsk eller rumænsk, så det bliver forhåbentlig et spændende og frugtbart møde, tilføjer Anja Madsen.

Plads til fokus på uddannelse og opkvalificering

Der er stort fokus på opkvalificering af ledige, så ud over virksomhederne, byder VUC ind med en stand, hvor de ledige kan høre om forskellige uddannelsesmuligheder. Herudover er jobcentrets medarbejdere klar til at tale med jobsøgerne og give fifs til ansøgninger, CV’er og gennemgå øvrige ledige jobs.

Det er en gulerod for de ledige, at der er noget at komme efter

- Mini Jobmessen er noget vi skal prioritere ressourcer til, fortæller leder af Job- og Virksomhedsservice, Anders Barkholdt. Som Jobcenter skal vi hele tiden tænke jobrettet, og det må man sige, vi gør her, understreger han endvidere. Virksomhederne skal have noget med i posen, når de kommer til Mini Jobmessen, og det giver en ekstra gulerod for de ledige, at der reelt er jobs på spil i mødet. Der er noget at komme efter.

- Det er vores opgave at være med til at sikre, at virksomhederne kan få kvalificeret arbejdskraft, og vi skal hele tiden arbejde på at fastholde og sikre det gode samarbejde. Vi har rekruttering på dagsordenen og ønsker hele tiden at understøtte virksomhedernes rekrutteringsbehov. De kan naturligvis altid ringe til os, og vi vil altid gerne hjælpe, men jeg ser også Mini Jobmessen som et tydeligt bevis for det lokalt forankrede samarbejde - her bliver det virkeligt, tilføjer Anders Barkholdt.

Det er synlighed for både virksomheder og ledige

- Vi har fået så mange positive tilkendegivelser fra de borgere og virksomheder, der har deltaget i de tidligere Mini Jobmesser, fortæller virksomhedsambassadør, Anja Madsen. Samtlige virksomheder har lavet aftaler med kandidater, og efterfølgende har flere ledige fået jobs eller er gået i lære, oplyser hun.
- Mini Jobmessen giver i det hele taget mening

for alle Jobcenter Assens funktioner og understøtter vores virksomhedsstrategi, der bl.a. har som målsætning at være virksomhedernes foretrukne samarbejdspartner i forhold til rekruttering og opkvalificering, supplerer Anders Barkholdt.
Og så udviser vi synlighed ved at være vært ved sådan et par årlige arrangementer, slutter han.

Mini-jobmessen finder sted torsdag den 21. november kl. 9-12 på Jobcenter Assens, Nørregade 42 i Glamsbjerg. Alle er velkommen til messen – også borgere, der ikke har fået en invitation.

Deltagende virksomheder

 • Bergholdt Busser
 • BlueCollar Vikarbureau
 • Verisure Danmark
 • Vognmand Poul Schou A/S
 • Tommerup Vinduet ApS
 • Fyns Marineservice
 • Vestfyns Undervogns Center
 • Murermester Hans Henning Pedersen
 • Metal Pres
 • VUC, Glamsbjerg
 • Procur Vikar ApS
 • Assens Kommune SOSU Uddannelser

Birgitte Alm, Jobcenter Assens