Nyheder

Mini-jobmesse styrker samarbejdet med virksomhederne

Små to uger efter Jobcenter Assens’ anden Mini-jobmesse, kan vi atter konstatere, at det har været en succes, så denne bliver heller ikke den sidste, fortæller jobformidler, Stine Rasmussen. Næsten alle fremmødte virksomheder fik kontakter til relevante kandidater blandt de ca. 250 ledige borgere, der kiggede forbi. Virksomhederne oplever ved selvsyn, at vi vil og kan matche dem med en lang række kvalificerede medarbejdere - og det er vigtigt, at de ved det, fastslår Stine Rasmussen. Mini Jobmessen er således med til at styrke deres opfattelse af os som en god rekrutteringspartner.

Mini -jobmessen d. 28. marts var lige så godt besøgt som de første, der blev afholdt i november sidste år, fortæller jobformidler Stine Rasmussen. Fra venstre; Afdelingsleder Anders Barkholdt, Virksomhedsambassadørerne Jane Hübschmann og Keld Pedersen, Jobformidler Stine Rasmussen, samt virksomhedsambassadørerne Anja Madsen og Lasse Greve Frets.

Et frugtbart møde for alle parter

Torsdag d. 28. marts mødte 10 virksomheder frem på Jobcenter Assens ’anden Mini-jobmesse. De deltagende virksomheder havde alle et aktuelt rekrutteringsbehov, så der var noget at komme efter for de ledige. Næsten alle de fremmødte virksomheder fik mellem 4 og 15 relevante kandidater til ledige stillinger, så Mini Jobmessen har virkelig været et frugtbart møde for alle parter.

Virksomheden Myllerup Entreprenør havde bl.a. en ledig kontorstilling, og de har efterfølgende startet en praktik med en kandidat, de mødte på Mini Jobmessen, refererer Stine Rasmussen. Herudover fik de 4 kandidater til en ledig stilling som arbejdsmand, hvoraf en har været til samtale. Virksomheden var meget positive over deltagelsen, hvor de kunne snakke med mange forskellige kandidater og hurtigt screene, hvem der var interessante i forhold til de forskellige ledige positioner i entreprenørvirksomheden. Deres deltagelse har endvidere bevirket, at de overvejer en stand på Jobmesse Fyn til september, da de løbende har behov for kvalificeret arbejdskraft.

Bergholdt Busser mødte 15 kandidater - både med og uden stort kørekort - som alle efterfølgende skal til samtale om forskellige stillinger som skolebuschauffør. Dagpengemodtagere har mulighed for at erhverve sig det nødvendige kørekort gennem 6 ugers jobrettet uddannelse, hvorfor et manglende kørekort ikke nødvendigvis er en hindring for ansættelse.

Virksomhederne skabte netværk på tværs

Generelt var virksomhederne meget positive over deltagelsen, og de brugte alle lang tid på at netværke på tværs af brancherne efter Mini Jobmessen var lukket, oplyser Stine Rasmussen. HF VUC var ligeledes på Jobmessen og kunne oplyse virksomhederne om mulighederne for opkvalificering af medarbejdere som alternativ til fx vinterfyringer.

Jobcenter Assens vil helt klart fortsætte med at afholde Mini Jobmesser, hvor virksomhederne kan mødes direkte med de ledige borgere, fortsætter Stine Rasmussen. Det er en klar fordel for de ledige, at de her frit kan stille virksomhederne spørgsmål. Samtidig åbner det muligheder for dem, der ellers ikke ville være kaldt til en formel jobsamtale, at lægge et godt ord ind for sig selv, og dermed få chancen for en god dialog med virksomheden alligevel.
Vi har rigtig mange gode kvalifikationer til rådighed, som vi gerne vil matche med virksomhederne og på Mini Jobmessen har virksomhederne mulighed for at danne sig et overblik over, hvor bredt og kvalificeret det faktisk er. Samtidig styrker det opsøgende arbejde forud for Mini Jobmessen virksomhedernes opfattelse af os som en god rekrutteringspartner – vi vil og kan matche virksomhederne med en lang række kvalificerede medarbejdere, og det er vigtigt, de ved det slutter Stine Rasmussen.

Deltagende virksomheder: PA-Service, Myllerup Entreprenør, Havnegrillen Assens, Schmidts Radio A/S, Norwork ApS, Vognmand Bruun & Nielsen A/S, Bergholdt Busser A/S, Halsted Maskinstation, Rema1000 Ejbygade og Vestfyns Undervogns Center ApS.

Birgitte Alm, Jobcenter Assens